maanantai 16. helmikuuta 2015

Fuksivuosi kuvin

Opintoja Valtsikassa on nyt takana lähes tarkalleen kuusi kuukautta, joten on aika kerrata alkaneen opiskeluvuoden tähänastisia kohokohtia! Tietenkin kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten alla Valtsikassa selviämisen aakkosia valokuvin part 1!

                                                                            SITSIT


Akateeminen pöytäjuhla jossa teema voi vaihdella fuksiriennoista aina eksoottiseen basaariin. Sitseillä veisataan perinteisiä akateemisia juomalauluja, kunnioitetaan hyviä pöytätapoja ja käyttäydytään asiallisesti (ainakin jatkoihin asti) ja lopulta jaetaan poliittisia, yhteiskunnallisia ja ympäristöä koskevia mielipiteitä vierustoverin kanssa tukevan humalan siivittämänä. Ruoka sitseillä on usein hyvää, mutta harvemmin sitä ehtii syödä, joten panostus ruokajuomissa.

                                                         
                                                              OPISKELIJAETUUDET



Kela antaa, Kela ottaa. Tukea helppo hakea, mukava kuluttaa ja riemukasta maksaa takaisin, työssäkäyvän opiskelijan kannattaa pitää silmällä veroprosenttia.



Opiskelijakortista kannattaa ottaa kaikki ilo irti. 


                                                            AINEJÄRJESTÖTOIMINTA



Ainejärjestötoiminta on paras väylä tavata eri vuosikurssien opiskelijoita, ottaa osaa oman ainejärjestön tapahtumien ja juhlien suunnitteluun, kerätä kokemusta hallituksessa toimimisesta ja kohdata mielenkiintoisia ja joskus jännittäviäkin haasteita. Hallituksessa toimiessa virikkeet eivät taatusti lopu!

                                                                  KOHOKOHDAT


Haalarit, opiskelijaelämän symboli, tarvitseeko edes sanoa enempää? Merkkien ompelu sujuu parhaiten hyvässä seurassa viinin kera.



Bileet, kuvassa vuoden 2014 huikeimmat juhlat eli basaarisitsit. Jokaiseen juhlaan ei tarvitse välttämättä osallistua, sillä yliopistolla niitä varmasti riittää joka makuun. Teemat vaihtelevat tabusta ystävänpäivään, amazing racesta antiystävänpäivään ja paikalle voi saapua omana itsenään tai teeman mukaisesti pukeutuneena. 



 Kuppala, tulee tutuksi mäyränkoiran ulkoilutuksen ja eri bileiden merkeissä. Valtsikan oma kellari, jonka kirjoituksia täynnä olevat seinät ovat kaiken nähneet. 



                                                             OPISKELUMOTIVAATIO



Kärsivällisesti kun sitä jaksaa odottaa, niin se tulee kyllä. Kanssafuksit toimivat parhaina tsemppareina opiskelussa, he jakavat henkisen uupuumuksen ja voiton tunteet, kun olet edennyt yli viisi tasoa Candy Crushissa istuttuasi noin seitsemän tuntia kirjastossa.


Välillä on kuitenkin hyvä muistaa myös levätä ahkeran opiskelun lomassa. 

                                                           YHTEISKUNNALLISUUS

Valtsikassa kun opiskellaan, yhteiskunnalliset asiat ja ajankohtainen keskustelu maailman asioista tulee tutuksi, maapallo jatkaa tuhoutumistaan ja antropologit sen hätähuutoon vastaavat, jos ei muuten niin ainakin pyrkimällä juomaan suoraan pullosta kertakäyttömukien sijaan.






Iina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti