tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kuinka selviytyä bobbassa

Kirjasto, Kaisatalo, bibba, bobba… Toisella kodillamme (rakkaalla lapsella) on monta nimeä. Mutta miten selviytyä tulostamisesta, hissien käytöstä, Allussa luovimisesta ja kaikesta muusta kirjastoelämästä? Fuksin kokemukset ovat seuraavanlaiset:



1. Paikan etsiminen


Tallustat kirjastoon fuksitoverisi kanssa kuvitelmissanne löytää täydelliset istumapaikat mieluiten 4.-6. kerroksesta. Tavoitteenanne on opiskella idyllisesti ja tehokkaasti koko päivän, toki pitäen pieniä taukoja keskustellen Marxin ja kumppanien aatteista. Lähdette kapuamaan portaita ylös ja kerros kerrokselta epätoivo kasvaa realismin iskeytyessä naamalle kuin märkä rätti. Tenttiviikon lähestyessä ja ylioppilaskirjoituksiin/pääsykokeisiin lukevien henkilöiden tunkeuduttua kirjaston joka sopukkaan löytyy vain yksittäisiä hajanaisia paikkoja. Lopulta päädytte erkaantumaan, jättäen toisenne ylhäiseen surulliseen yksinäisyyteen. Onneksi Whatsapp ja Facebookin tarrat on kuitenkin keksitty.


Yksinäinen hajapaikka



2. "Mun pitää tulostaa"

Paikan ja täydellisen asennon löydyttyä tulee eteen seuraava haaste. Luonnollisesti luettavat artikkelit majailevat edelleen Moodlen syövereissä, joten laskeutuminen takaisin alas ja Alexandrian tulostimien lämpöön on välttämätöntä. Tässä vaiheessa jono on yleensä kilometrien mittainen ja puolet jonottavista henkilöistä ovat tulleet siihen lopputulokseen, että heidän on tulostettava kokonaisia kirjoja. Lopulta pääset tulostimelle, jolloin usein toteutuu yksi (tai useampi) seuraavista vaihtoehdosta:

a) tulostin on väsynyt ja hajonnut syljettyään urheasti ulos kymmenen kirjaa ennen sinun vuoroasi
b) takanasi oleva henkilö sanoo ihmeellisesti tyhjillään olevan tulostimen ilmeisesti toimivan. Riemuissasi kirmaat tulostimelle, joka on kuin onkin maksullinen tulostin - fuksi on helposti huijattavissa. Ja takaisin jonon päähän.
c) HSL:n korttisi jäi yläkertaan/kotiin/on hävinnyt/kaapattu.






3. Ruoka

Lopulta, kun olet saanut tarvittavan lukemiston haltuusi ja palaat takaisin paikallesi, nälkä alkaa luonnollisesti jo kurnia. Onneksi ravintomahdollisuudet ympärilläsi ovat laajat: Portaali ja Unicafet Metsätalossa ja Porthaniassa ovat aivan kivenheiton päässä. Jos kaipaat pientä evästä, löytyy muutama kerros alapuolellasi myös Kaisaniemen K-Market. Kauppa tarjoaa piristävää välipalaa ja Plussapisteitä satelee kuin noppia konsanaan.



Portti onnen tyyssijaan




4. Hissit 

Olennaisesti kirjastossa liikkumiseen kuuluvat portaiden lisäksi hissit. Jos koet elämäsi räntäsateisinta maanantaita, olet vammauttanut itsesi lyömällä pääsi seinään tai portaiden kapuaminen tuntuu muuten vain ylitsepääsemättömältä, ratkaisu onneksi löytyy. Hissejä käyttäessä kannattaa kuitenkin huomoida, että arvaamattomia asioita tapahtuu hyvin usein. Saatat löytää itsesi vahingossa K4:stä tavoittelemasi kuudennen kerroksen sijaan ja ruokakauppaan pyrkiessäsi päädyt kolmannesta kerroksesta takaisin kolmanteen, sillä hissi ajaa alas ja suoraa päätä takaisin ylös. Tämä kuitenkin toimii kätevästi jäänmurtajana, kun ihmettelet kanssamatkustajien kanssa mitä juuri oikein tapahtui.




Tähän suoritukseen ei aina kykene (varsinkaan Ystävänpäiväisen Alina-sali kokemuksen saattelemana)


5. Tiedonhaku

Kun olet lopulta ihan oikeasti palannut paikallesi, on aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin. Esseetä kirjoittaessa luonnollisesti on tarpeellista hakea tietoa netistä. Nämä jalot aikeet saattavat kuitenkin päätyä johonkin aivan muuhun kuin tarkoitettuun. Usein bobbapäivä saattaa alkaa kenkien tilaamisella tai lentojen tutkimisella ja tulevien matkojen suunnittelulla. Lopulta matkasi Ulan Batoriin on maksuja vaille valmis ja postissa on matkalla luoksesi yksi jos toinenkin asia. Tietenkin välilehdillä ovat auki myös tärkeimmät eli Moodle, Flamma ja Weboodi, jotta voit turvautua paheksuvilta katseilta tarpeen tullen klikkaamalla jonkin näistä auki.






6. Viime hetken paniikkilukeminen

Kun kuukauden kuluttua huomaat kaiken käyttämäsi ajan kohdistuneen johonkin edellämainituista asioista, on aikuisten oikeasti aika ryhtä tositoimiin. Se tarkoittaa kaikkien mahdollisten paperien levittämistä ympäri pöytää, epätoivoa ja uuden toivon heräämistä Esperanton (tai jonkun muun samassa pisteessä olevan) kanssa, suurta aivojen ylikuormittumista ja lopulta, tentin päätyttyä, suurta helpotusta. Jos saat suklaapatukan syötyä ja jatkat silti kirjottamista sallitun poistumisajan jälkeen, ollaan voiton puolella ja tentti on kirkkaasti läpi. Jos et löydä tenttisalia, on Thirsty Scholars onneksi kulman takana.




7. Ja jos oikeasti aiot tehdä jotain...

… on keksinnöistä parhain yöavain. Yöavain sallii pääsysi Alexandriaan kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella klo 06-01. Eväät kannattaa ostaa ajoissa, sillä matka Kluuvin Alepaan on kovasti haasteellisempi kuin matka K-Marketiin.


Avain menestykseen!

Toivotan oikein mukavia bobbahetkiä kaikille! Älkää unohtako pelata Candy crushia ahkeran lukemisen lomassa.

Toivottaa edelleen anonyymina pysyvä fuksi (olen tällä hetkellä tasolla 285)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti